Si te pergatisim shurup trëndafili

Si te pergatisim shurup trëndafili

sh.jpg

Petale te trendafilave (10petale)

1l uji

1 limantos

Menyra si te pergatisim shurup trendafilave. Shurupi i trendafilave ësht pije freskuese me shije dhe aromë të vecante. Petalet e trendafilit lahen dhe futen në një kavanoz me ujë ku është tretur limontosi. Pas 4 – 5 dite, uji i ngjyrosur kullohet nga petalet dhe ruhet në shishe ose kavanoz në frigorifer.  Shurupi është i gatshëm për pije atëherë kur ujit me sheqer (shërbetit) ia shtojmë një sasi nga shurupi i trëndafilave.

Advertisement

Advertisement

Newsletter

Regjistrohu për të marrë me email recetat e reja.