Role pule me proshut dhe djathe

Mish pule 2104 Përditësimi i fundit: Apr 18, 2020 Krijuar: Mar 19, 2020
Role pule me proshut dhe djathe
 • Serviret për (persona): 4 Persona
 • Koha e pregatitjes: 15min
 • Koha e gatimit: 20 min
 • Kalori: -
 • Vështirësia: Mesatare
Printo

Role pule me proshut dhe djathe është një pjatë e mishit të mbështjellë rreth djathit,e pjekur ne furre dhe të skuqur në skarë ose të skuqur thellë .

Përbërësit

Udhëzimet

 1. Na duhet fileto pule te holla dhe me nje forme te rregullt (pak a shume ovale).
 2. Nese forma e tyre nuk eshte e rregullt mund ta rregullojme vete me ndihmen e nje thike te mprehte duke i prere anet.
 3. Marrim nje fete gjoksi pule dhe e presim ne sensin horizontal duke u perpjekur te formojme nje“xhep” dhe ti leme te pashkeputur (nese mundemi) tre nga kater anet e filetos. Nese kjo rezulton e pamundur, atehere mundohemi te leme vetem anen me te gjate.
 4. Vendosim brenda ne xhep nje fete djath qe shkrin (mund te perdoret cdo lloj djathi, mjafton te mos jete i ujshem si psh mocarela) dhe nje fete proshute te pjekur (ose proshute krudo, spek, pancete, mortadele etj).
 5. Ne te njejten menyre veprojme dhe me tre filetot e tjera.
 6. I mbyllim filetot e pules me ndihmen e kruajtseve te dhembeve, i kalojme ne miell, ne vezet e rrahura (te kriposura dhe te piperosura sipas deshires) dhe se fundi ne galete.
 7. I skuqim filetot ne vaj te nxehte (por jo te vluar) ne zjarr te avashem ne menyre qe te perftojme nje siperfaqe te arte dhe krokante jashte dhe nje gatim perfekt brenda.
 8. *Keshille:
 9. Nese kete recete nuk deshironi ta shijoni te skuqur per shkak te kalorive te saj, ne iu rekomandojme t’i vendosni roleve siper nje letre furre dhe ti piqni ne 200 grade celsius derisa te kene marre nje siperfaqe te arte.

Role pule me proshut dhe djathe • Serviret për (persona): 4 Persona
 • Koha e pregatitjes: 15min
 • Koha e gatimit: 20 min
 • Kalori: -
 • Vështirësia: Mesatare

Role pule me proshut dhe djathe është një pjatë e mishit të mbështjellë rreth djathit,e pjekur ne furre dhe të skuqur në skarë ose të skuqur thellë .

Përbërësit

Udhëzimet

 1. Na duhet fileto pule te holla dhe me nje forme te rregullt (pak a shume ovale).
 2. Nese forma e tyre nuk eshte e rregullt mund ta rregullojme vete me ndihmen e nje thike te mprehte duke i prere anet.
 3. Marrim nje fete gjoksi pule dhe e presim ne sensin horizontal duke u perpjekur te formojme nje“xhep” dhe ti leme te pashkeputur (nese mundemi) tre nga kater anet e filetos. Nese kjo rezulton e pamundur, atehere mundohemi te leme vetem anen me te gjate.
 4. Vendosim brenda ne xhep nje fete djath qe shkrin (mund te perdoret cdo lloj djathi, mjafton te mos jete i ujshem si psh mocarela) dhe nje fete proshute te pjekur (ose proshute krudo, spek, pancete, mortadele etj).
 5. Ne te njejten menyre veprojme dhe me tre filetot e tjera.
 6. I mbyllim filetot e pules me ndihmen e kruajtseve te dhembeve, i kalojme ne miell, ne vezet e rrahura (te kriposura dhe te piperosura sipas deshires) dhe se fundi ne galete.
 7. I skuqim filetot ne vaj te nxehte (por jo te vluar) ne zjarr te avashem ne menyre qe te perftojme nje siperfaqe te arte dhe krokante jashte dhe nje gatim perfekt brenda.
 8. *Keshille:
 9. Nese kete recete nuk deshironi ta shijoni te skuqur per shkak te kalorive te saj, ne iu rekomandojme t’i vendosni roleve siper nje letre furre dhe ti piqni ne 200 grade celsius derisa te kene marre nje siperfaqe te arte.

Receta të tjera interesante

Advertisement

Na ndiqni

Newsletter

Regjistrohu për të marrë me email recetat e reja.