Akullore me limon

Akullore 1370 Përditësimi i fundit: May 02, 2020 Krijuar: May 02, 2020
Akullore me limon
 • Serviret për (persona): 4 Persona
 • Koha e pregatitjes: 20min
 • Koha e gatimit: 10min
 • Kalori: -
 • Vështirësia: E lehtë
Printo

Akullorja me limon është një prej ëmbëlsirave më të kërkuara gjatë verës sepse është freskuese dhe kjo agrume është shumë e çmuar për shëndetin. Perfekte si për fëmijët ashtu dhe të rriturit, akullorja me limon mund të realizohet edhe në shtëpi pa qenë nevoja e një pajisjeje për akullore.

Përbërësit

Udhëzimet

 1. Merrni një tas që është i përshtatshëm për ngrirje dhe vendoseni në zonën e ngrirjes në frigorifer.
 2. Hidhni në mikser lëkurën e grirë të limonit dhe rriheni me sheqerin derisa të krijohet një pluhur i imët.
 3. Shtoni qumështin dhe panën në një tenxhere dhe më pas sheqerin e rrahur me lëkurën e limonit.
 4. Vendoseni në zjarr dhe lëreni të ziejë duke e trazuar. Pas 5 minutash fikni sobën dhe lëreni të ftohet.
 5. Shtrydhni limonin dhe filtrojini lëngun. Shtojani lëngun përzierjes që ndërkohë është ftohur. Përziejeni mirë dhe lëreni në frigorifer për 1 orë.
 6. Pastaj përziejeni me lugë druri dhe vendoseni në tasin që keni ngrirë në frigorifer.
 7. Vendoseni në ngrirje dhe përziejeni çdo 1 orë, derisa të marrë konsistencën që dëshironi.
 8. Ju bëftë mir!

Akullore me limon • Serviret për (persona): 4 Persona
 • Koha e pregatitjes: 20min
 • Koha e gatimit: 10min
 • Kalori: -
 • Vështirësia: E lehtë

Akullorja me limon është një prej ëmbëlsirave më të kërkuara gjatë verës sepse është freskuese dhe kjo agrume është shumë e çmuar për shëndetin. Perfekte si për fëmijët ashtu dhe të rriturit, akullorja me limon mund të realizohet edhe në shtëpi pa qenë nevoja e një pajisjeje për akullore.

Përbërësit

Udhëzimet

 1. Merrni një tas që është i përshtatshëm për ngrirje dhe vendoseni në zonën e ngrirjes në frigorifer.
 2. Hidhni në mikser lëkurën e grirë të limonit dhe rriheni me sheqerin derisa të krijohet një pluhur i imët.
 3. Shtoni qumështin dhe panën në një tenxhere dhe më pas sheqerin e rrahur me lëkurën e limonit.
 4. Vendoseni në zjarr dhe lëreni të ziejë duke e trazuar. Pas 5 minutash fikni sobën dhe lëreni të ftohet.
 5. Shtrydhni limonin dhe filtrojini lëngun. Shtojani lëngun përzierjes që ndërkohë është ftohur. Përziejeni mirë dhe lëreni në frigorifer për 1 orë.
 6. Pastaj përziejeni me lugë druri dhe vendoseni në tasin që keni ngrirë në frigorifer.
 7. Vendoseni në ngrirje dhe përziejeni çdo 1 orë, derisa të marrë konsistencën që dëshironi.
 8. Ju bëftë mir!

Receta të tjera interesante

Newsletter

Regjistrohu për të marrë me email recetat e reja.