Zup

Ëmbelsira 3294 Përditësimi i fundit: Apr 18, 2020 Krijuar: Apr 15, 2020
Zup
 • Serviret për (persona): 4 Persona
 • Koha e pregatitjes: 15min
 • Koha e gatimit: 1orë
 • Kalori: -
 • Vështirësia: E lehtë
Printo

Embëlsirat janë gjithnjë të preferuara nga të gjithë. Kur vjen puna tek zupat nuk ka si të ndodhë ndryshe dhe t'i përgatisni ato në shtëpi është një ide brilante.

Përbërësit

Udhëzimet

 1. Në fundin e tasave të zupave formoni një shtresë me biskota të thërrmuara.
 2. Në një tenxhere ku keni vendosur për të zierë qumështin, shtoni të verdhat e vezëve që i keni rrahur më parë me sheqer dhe niseshte.
 3. E përzieni vazhdimisht masën derisa të trashet.
 4. Sapo të arrihet trashësia e dëshiruar shtoni vaniljen. E përzieni sërish.
 5. E heqim tenxheren nga zjarri dhe nisim mbushjen e kupave.
 6. I mbushim të gjitha me krem deri në gjysmë e më pas hedhim një shtresë me biskota të thërmuara.
 7. Më pas hedhim pjesën tjetër të kremit duke mbushur gjysmën e kupave.
 8. Në fund shtojmë sërish një shtresë me biskota të thërmuara edhe arra nëse preferoni.
 9. Pasi janë ftohur futen në frigorifer dhe zupat konsumohen të ftohta. Shijojini!

Zup • Serviret për (persona): 4 Persona
 • Koha e pregatitjes: 15min
 • Koha e gatimit: 1orë
 • Kalori: -
 • Vështirësia: E lehtë

Embëlsirat janë gjithnjë të preferuara nga të gjithë. Kur vjen puna tek zupat nuk ka si të ndodhë ndryshe dhe t'i përgatisni ato në shtëpi është një ide brilante.

Përbërësit

Udhëzimet

 1. Në fundin e tasave të zupave formoni një shtresë me biskota të thërrmuara.
 2. Në një tenxhere ku keni vendosur për të zierë qumështin, shtoni të verdhat e vezëve që i keni rrahur më parë me sheqer dhe niseshte.
 3. E përzieni vazhdimisht masën derisa të trashet.
 4. Sapo të arrihet trashësia e dëshiruar shtoni vaniljen. E përzieni sërish.
 5. E heqim tenxheren nga zjarri dhe nisim mbushjen e kupave.
 6. I mbushim të gjitha me krem deri në gjysmë e më pas hedhim një shtresë me biskota të thërmuara.
 7. Më pas hedhim pjesën tjetër të kremit duke mbushur gjysmën e kupave.
 8. Në fund shtojmë sërish një shtresë me biskota të thërmuara edhe arra nëse preferoni.
 9. Pasi janë ftohur futen në frigorifer dhe zupat konsumohen të ftohta. Shijojini!

Receta të tjera interesante

Newsletter

Regjistrohu për të marrë me email recetat e reja.